Gazduire Web, Webhosting
Suport Tehnic Clienti

GAZDUIRE SITE WEB (WEBHOSTING)

» Intrebari frecvente

INTREBARI FRECVENTE


Comanda si plata

Cum decurge comanda?
- Completeaza formularul de comanda de pe site-ul nostru.
- Vei primi prin e-mail in urmatoarele 24 de ore o factura proforma pentru serviciul solicitat (de obicei in maxim 30 de minute), la adresa de e-mail indicata de tine in formularul de comanda. Impreuna cu aceasta factura proforma, mesajul va contine toate datele necesare efectuarii platii.
- Achita factura proforma in contul nostru bancar.
- Confirma efectuarea platii trimitand un mesaj e-mail la cu o copie scanata a ordinului de plata / foii de varsamant sau prin fax la numarul 0318 16 59 75. (In cazul in care nu se efectueaza o astfel de confirmare, serviciul va fi activat in momentul confirmarii platii de catre banca noastra).
- Serviciul comandat este activat, moment in care vei primi datele necesare folosirii serviciilor la adresa de e-mail specificata in comanda, iar factura fiscala este transmisa catre tine prin e-mail (la adresa completata in formularul de comanda).


Domenii:

Ce este un domeniu?
Un domeniu de Internet este o denumire formata din maxim 63 de caractere alfanumerice sau - urmate de extensia .com, .net, .org, .info, .ro sau alta extensie, prin intermediul caruia poate fi accesat si un site web, de exemplu: domeniu.ro .

Am un domeniu .ro care este gazduit pe alt server. Cum il mut?
Pentru a muta un domeniu.ro de pe un server pe altul trebuie sa activezi pachetul de hosting pe noul server si sa schimbi name-serverele pentru domeniul pe care vrei sa-l muti. Pentur schimbarea name-serverelor, trebuie sa accesezi link-ul http://form.rotld.ro/modns/modns.php?lang=ro si sa completezi formularul de la aceasta adresa. Dupa efectuarea acestei operatiuni vei primi de la RNC un email continand codul de de confirmare pentru modificarea nameserverelor. Trebuie sa confirmi urmand instructiunile din email. Domeniul tau va fi functional in termen de 24-72 de ore incepand din momentul confirmarii.

Dupa schimbarea nameserverelor cat timp dureaza pana va functiona noul server?
Dupa ce a fost efectuata modificarea nameserverelor, dureaza aproximativ 24 de ore pana aceasta modificare se propaga in serverele DNS.

Ce este un DNS?
Un server DNS este un server care asociaza un nume de domeniu cu o adresa IP. In momentul in care este accesat in browser un domeniu, acesta trebuie translatat in adresa IP pentru a putea fi localizat. Aceasta translatare o face serverul DNS.


Gazduire web:

Care sunt name-serverele Link Media?
Name Serverele pe care trebuie sa le modifici pentru domeniul pe care doresti sa-l gazduiesti la noi sunt:
- ns1.web-server.ro
- ns2.web-server.ro

Cum intru in sectiunea de administrare a site-ului meu?
Sectiunea de administrare a contului de gazduire web web poate fi accesata la urmatoarea adresa: http://www.numedomeniu.ro/cpanel . Foloseste username-ul si parola primite la crearea contului.

Ce reprezinta spatiul pe server?
Spatiul pe server reprezinta spatiul pe hard-diskul alocat pachetului tau de hosting pentru a-ti gazdui siteul. Vei putea stoca fisiere a caror marime totala maxima poate fi egala cu spatiul alocat.

Cat dureaza ca un cont nou sa fie activat?
Durata de activare a unui cont din momentul primirii confirmarii de plata este de 15 minute in medie. Totusi, pentru perioadele aglomerate ne rezervam dreptul de a activa serviciul in maxim 24 de ore. Odata cu activarea contului, se va primi un mesaj cu datele contului.


Situatii posibile:

Nu mai pot accesa nici un site de pe serverele Link Media. De ce?
In acest caz este posibil ca datorita introducerii gresite in mod repetat a uneia din parolele de acces, sistemele de protectie ale serverelor noastre sa fi restrictionat temporar sau definitiv accesul la adresa IP pe care o folosesti.
In aceasta situatie te rugam sa iei legatura cu unul din consultantii Link Media sau deschide un tichet de suport la adresa http://support.link-media.ro, precizand adresa IP cu care incerci sa accesezi site-ul.

Adresa IP o poti afla dand click aici.


E-mail

Cum configurez casuta de e-mail folosind Outlook Express?
Configurarea programului Outlook Express se poate face urmand pasii din acest tutorial de configurare email.Preturile afisate pe site sunt finale.
© 2006 - 2023 Link Media SRL